--> FRUVITA Kvarg naturalny  <--


 

Skład produktu:

mleko odtłuszczone, bakterie fermentacji mlekowej.

 

Wartość odżywcza:
w 100 g:

Wartość energetyczna: 271 kJ/64 kcal
Tłuszcz: 0g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
Węglowodany: 3,8g
W tym cukry: 3,8g
Błonnik: 0g
Białko: 11,2g
Sól: 0,11g


w porcji (200g):

Wartość energetyczna: 542 kJ/128 kcal
Tłuszcz: 0g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
Węglowodany: 7,6g
W tym cukry: 7,6g
Błonnik: 0g
Białko: 22,4g
Sól: 0,22g

 

plusy: prosty, naturalny skład, wysoka zawartość białka przy praktycznie braku tłuszczu, niska kaloryczność, doskonały jako baza do deserów dzięki swojej gęstej konsystencji, niska zawartość soli.